Adaptační plány v Adapty

Hledáte konkrétní téma?

3. 07. 2024 Eva Budková

Adapty pomůže s adaptačními plány. Pro všechny řídící pracovníky, kteří do svého týmu, oddělení, firmy přijímají lidi, neustále zařizují školení, provázejí počáteční průpravou, ověřují nabyté znalosti a zkušenosti, prostě se starají o adaptaci, onboarding, zaškolení nově příchozích je Adapty silným pomocníkem.

Můžete na to jít jednoduše, občas stačí mít soubor úkolů, které je potřeba udělat. Někdy stačí takto málo. Pokud máte k dispozici systém Adapty, který pověřeného pracovníka vede po jednotlivých úkolech, notifikuje jej, tak je toto první dobrý krok.

Adaptací získáte člověka, který se orientuje rychleji, má větší šanci uspět, zvládnout samotný nástup.

Jak může taková adaptace vypadat v praxi a přitom zůstat extrémně jednoduchá, využitelná v budoucnu, znovupoužitelná:

  1. Vytvoříte požadavek (složený úkol)
  2. Vytvoříte jednotlivé úkoly, nejjednodušší osu adaptačního plánu. Tyto úkolu svěříte novému kolegovi a o jejich splnění nebo nesplnění budete informováni prostřednictvím systému, mailu, telefonu.

Klíčové přínosy:

  • Získáte orientovaného, připraveného kolegu: Nový pracovník se rychle zorientuje a bude připraven efektivně pracovat.
  • Zvládnete onboarding na jedničku: Proces začlenění nového zaměstnance proběhne hladce a profesionálně.
  • Vytvoříte znovupoužitelný adaptační plán: Tento plán můžete snadno aplikovat i na budoucí nové zaměstnance.
  • Máte přehled z výkazů práce: Výkazy práce vám poskytují detailní informace o průběhu adaptace, včetně času stráveného na jednotlivých krocích plánu.

Vytváření adaptačních plánů v Adapty pomocí požadavků a úkolů je velice snadné. Oproti použití Excelu nebo Wordu získáte přehledné prostředí, kde máte k dispozici:

  • Náhledy nad jednotlivými pracovníky a jejich úkoly: Snadno sledujete, jak každý zaměstnanec postupuje ve svých úkolech.
  • Systém notifikací a upozornění: Nikdy nezmeškáte důležité kroky díky automatickým připomínkám.
  • Možnost vytvořit univerzální proces pro danou roli: Jednoduše nastavíte standardizované postupy pro různé pracovní pozice, což vám ušetří čas a zajistí konzistenci

Adapty vám umožní snadno a efektivně spravovat adaptační plány, což vede k rychlejší orientaci a vyšší úspěšnosti nových zaměstnanců. Nečekejte a využijte Adapty pro váš tým ještě dnes!

Chcete vědět více o aplikaci?




Mohlo by Vás dále zajímat

Další články najdete zde

logo Adapty