Jak Adapty zlepšuje řízení front práce a priorit pomocí matice náležitosti a důležitosti

Hledáte konkrétní téma?

27. 06. 2024 Eva Budková

Objevte, jak efektivní správa vývojových požadavků a přehledné nástroje od Adapty zvyšují produktivitu a organizaci vašeho týmu. Přečtěte si příběhy Pavla, Tomáše a Pavlíny, kteří díky Adapty dosáhli úspěchu a jasnosti ve své práci.

Pavel: Product owner s kontrolou nad vývojovými požadavky

Pavel pracuje v oddělení vývoje, kde má na starosti vývoj produktu a zastává pozici Product ownera. Nesmírně si užívá, jak snadno si je schopen zorganizovat vývojové požadavky z různých vývojových plánů a sprintů do přehledných pohledů. Tyto pohledy mu umožňují zřetelně mít na očích, co považuje za důležité.

Dříve bylo jednoduché se poztrácet mezi schůzkami, úkoly a požadavky. Pavel často čelil situacím, kdy vývojový tým měl svůj sprint, ale to neodráželo jeho potřebu udržet souvislou vývojovou linku. Nyní si velice snadno vytváří a prioritizuje své pohledy z již hotových požadavků a tasků. To mu umožňuje efektivně řídit vývoj produktu a zaměřit se na klíčové aspekty, které jsou pro něj důležité. Tento systém mu přinesl nejen kontrolu nad vývojem, ale také klid a jasnost v řízení projektů.

Tomáš: Vývojář, který ví, co se po něm chce

Tomáš je vývojář, jehož frontu práce mu plánují kolegové. Pro něj je naprosto srozumitelné, co se po něm tento týden nebo měsíc chce. Vyzná se v prioritách, jednoduše podle barvy ticketu vidí, co je nejdůležitější – od červené přes oranžovou k zelené. Kdyby váhal, která červená je červenější, jedno číslo mu to jednoznačně řekne.

Tomáš denně sleduje svůj sprint, kde má přidělené jednotlivé požadavky (funkcionality) rozdělené na úkoly (tasky). Navíc má k dispozici svůj dashboard, kde sleduje své výkonnostní ukazatele, docházku a počty fakturačních hodin. Věci, které si bere ze zájmu na sebe, týkající se často rozvoje produktu nebo vlastního sebevzdělávání, si organizuje ve svých sloupcích „rád bych absolvoval“, „zaujalo mě“ a „musím si toto projít“. Oceňuje, že jedna věc se dá zobrazit na tolika místech, takže nemusí nic kopírovat, přenášet nebo synchronizovat. Tento systém mu poskytuje jasnost a kontrolu nad jeho úkoly a umožňuje mu soustředit se na to podstatné.

Pavlína: Vedoucí týmu s přehledem nad všemi aktivitami

Pavlína, vedoucí týmu, nesmírně oceňuje, že vidí všechny požadavky, úkoly, zakázky a aktivity svého týmu. Na svém dashboardu si lehce upravila přednastavený přehled, kde pomocí kanbanu přesouvá a organizuje několik front práce podle priorit a času. Tento přehled jí umožňuje efektivně řídit týmové aktivity a zajišťuje, že všechno probíhá podle plánu.

V doplňujících pohledech sleduje metriky výkonnosti týmu, plnění plánu a počty zrealizovaných aktivit. Když nastaví nějakou rutinní činnost, například požaduje po členech týmu určitý počet telefonátů, schůzek, e-mailů nebo nabídek, jednoduše tato data vidí na svém dashboardu. Tento systém jí poskytuje nejen přehled nad aktuálním stavem týmu, ale také nástroje pro efektivní řízení a optimalizaci pracovních procesů.

Jednoduché a rychlé vstupy: Klíč k úspěchu týmu

Všichni členové týmu oceňují jednoduché a rychlé vstupy do front práce svých úkolů, zakázek a projektů. Každému tento systém pomáhá zlepšit organizaci práce, zvýšit produktivitu a udržet jasnost ve svých pracovních povinnostech.

Pavel, Tomáš a Pavlína tak mohou efektivně spravovat své pracovní úkoly a zaměřit se na to, co je opravdu důležité. Tento přístup nejen zvyšuje jejich individuální produktivitu, ale také zlepšuje celkovou spolupráci a výkon týmu. Všem členům týmu nový systém usnadňuje práci, zvyšuje přehlednost a umožňuje soustředit se na klíčové cíle a úkoly.

Neztrácejte čas a energii neefektivním řízením vývojových požadavků. Přidejte se k Pavlovi, Tomášovi, Pavlíně a mnoha dalším úspěšným profesionálům, kteří díky Adapty dosáhli vyšší produktivity a klidu na pracovišti.

Chcete vědět více o aplikaci?




Mohlo by Vás dále zajímat

Další články najdete zde

logo Adapty